Hamilton
Door: John en Ria
Blijf op de hoogte en volg Ria en John
04 Maart 2011 | Australië, Sydney
Hamilton, 3-03-2011,
Hamilton eiland ligt aan de oostkust van Australië in de staat Queensland. Het eiland behoord tot de archipel van de Whitsundayeilanden . Het ligt tussen de kust van Queensland en het groot Barrière rif.
Het eiland heeft een tropische uitstraling met koraal stranden. Hamilton eiland ligt op de zelfde tropische breedte graad als Honolulu { Hawaii} in het noorden en Mauritius in het zuiden.
De gemiddelde temperaturen van Dec, Jan, Febr, zijn rond de 30 graden met een gemiddelde temperatuur van Jun, Juli, en Aug, rond de 23 graden .
Hamilton is een typisch vakantie eiland daar is alles ook op gebaseerd . Op de noord punt staan de goudkust villa’s van o.a. Oprah Winfrey , filmsterren en andere mensen die zich niet bekommeren om een paar miljoen dollars . Er is een hoog hotel dat je direct opvalt als je de haven binnen vaart wat ik vind dat dat niet thuis hoort op zo’n mooi en exotisch eiland wat is overgoten met mooie palmen bloemen planten en stranden waarin je dan ineens een stukje Manhattan ziet.
Maar als je eenmaal voet aan wal hebt gezet mag het de pret niet meer drukken.
De meeste hotels en ressorts bestaan allemaal uit bungalows die zo tegen de rotsen zijn gebouwd zodat je een prachtig uitzicht op zee hebt en het geen aanslag op de omgeving doet .
We hebben een golf buggy gehuurd ik zei nog tegen Ria al rijdend in die open gebaksdoos, dit is alvast oefenen voor onze eerste scootmobiel. Maar het was toch een handig vervoer middel om het eiland te bekijken.
Er zijn prachtige stranden met direct daar aan zoetwater zwembaden waar iedereen gebruik van kon maken zonder te betalen dit was voor alle hotelgasten natuurlijk. En wij hadden ons hotel op zee dus vooruit dan zwemmen maar.
Het was heerlijk tot die tropische bui kwam van anderhalf uur . We hebben de buggy aan de kant gezet en zijn gaan schuilen in een grote muziek kiosk . Na de bui was alles zo weer opgedroogd en hebben we onze trouwe buggy weer laten sjouwen over bergen en dalen.
Nu varen we richting Cairns de hele tocht gaat door de koraal zee langs het groot Barrière rif dit is het grootste koraal rif ter wereld. Het strekt zich uit van de lady Elliott eilanden bij de kust van zuidelijk Queensland tot aan de golf van Papoea ten zuiden van Papoea Nieuw Gunea dit over een lengte van meer dan tweeduizend kilometer. Het groot Barrièrre rif is de grootste toeristische attractie van Australië en tevens een belangrijk natuur gebied dat sinds 1981 op de werelderfgoed lijst is geplaatst. Het rif bestaat uit ongeveer 3 duizend koraal riffen en 900 eilanden.
Morgen in Cairns gaan we op onderzoek dit keer onder water ik heb de buggy ingeruild voor een snorkel .
Op Zee 27-02 -2011,
Na het avontuur met de Killer Whales in Eden zitten we toch een beetje schichtig op het dek te turen naar het zeewater maar gelukkig blijft alles rustig.
Dat zal morgen wel veranderen aan boord . Want dan krijgen we het druk, mijn Marieke wordt n.l. 60 jaar en zoiets moet gevierd worden want dat gebeurd maar eens in de 60 jaar.
Dus we hebben alle feest neuzen al in de la klaar liggen.
Brisbane, 1-3-2011.
Brisbane is na Sydney en Melbourne de derde grootste stad van Australië de stad ligt aan de oost kust en is de hoofdstad van de deelstaat Queensland De Brisbane River stroomt dwars door de stad, het is hier een typisch subtropisch klimaat met hete vochtige zomers het is vandaag 34 graden en zachte droge winters van circa 19 graden. Af gelopen december werd Brisbane getroffen door een grote overstroming , maar daar is nu bijna niets meer van te zien, alleen de rivier is nog troebel van het bruine slib dat hij nog steeds mee voert vanuit het binnenland. Ook hier valt het weer op dat het goed gaat met Australië de vele hoge gebouwen de mooie trendy winkel centra met alle top merken van de wereld die voor top prijzen als gebakken broodjes over de toonbank gaan.
We hebben een tocht over de rivier gemaakt, aan beide oevers zie je een lint van villa’s grote appartementen met nog grotere penthouses die achter in de tuin aan de steiger de meest luxe zeiljachten of motor kruisers a la Super van Craft.
Alles is op straat super schoon van Graffiti heeft men hier nog nooit gehoord of zitten de kerels die het toch geprobeerd hebben nu in de gevangenis . We hebben tijdens de afvaart rond 18.00 uur zeker nog 2 uur op het dek gezeten om te genieten van de tocht over de Brisbane rivier en een zonsondergang met als decor de steeds kleiner wordende torens van the city, de Brisbane bridge waar we onder door waren gevaren en het vliegveld waar om de minuut de vliegtuigen kwamen landen.
Ook Brisbane is een metropool waar we van hebben genoten.
We varen nu richting Hamilton Island in de koraalzee.
Groetjes Ria en John.
Maar als je eenmaal voet aan wal hebt gezet mag het de pret niet meer drukken.
Op Zee 27-02 -2011,
Dus we hebben alle feest neuzen al in de la klaar liggen.
Brisbane, 1-3-2011.
Ook Brisbane is een metropool waar we van hebben genoten.
We varen nu richting Hamilton Island in de koraalzee.