Antarctica - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Ria en John Grijspeere - WaarBenJij.nu Antarctica - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Ria en John Grijspeere - WaarBenJij.nu

Antarctica

Door: John en Ria

Blijf op de hoogte en volg Ria en John

21 Februari 2011 | Nieuw Zeeland, Wellington

Christchurch 18-2-2011

Beste allemaal,
Ten eerste hartelijk dank voor alle reacties die wij mochten ontvangen via de mailbox van waar ben jij.nu . Gezien de omstandigheden aan boord met de Wifi verbindingen is het haast ondoenlijk en kostbaar om alles te beantwoorden. Maar we vinden het wel heel fijn om jullie reacties te lezen.
Vandaag zijn we naar Christchurch gereden het is de grootste stad op het zuidereiland met ruim 380.000 inwoners. De stad is vernoemd naar de Christ church van de universiteit van Oxford en ligt halverwege de oostkust aan de monding van de rivier de Avon.
De stad wordt ook wel de meest Engelse stad buiten Engeland genoemd. Als je de kathedraal de overheids gebouwen en de scholen ziet ze zijn allemaal in gotische stijl gebouwd dat doet erg Brits
Europees aan.
Bijna een derde van de stad bestaat uit parken en plantsoenen ook de burgers doen er alles aan hun tuin de mooiste te laten zijn. Er zijn n.l. allerlei competities voor verschillende soorten tuinen. Christchurch laat zich dan ook graag the garden city noemen.
Na een tijdje door de stad geslenterd te hebben zijn we met de shuttle naar het International Antarctic center gereden . Hier hebben we de hele middag door gebracht.
Eerst hebben we een trip gemaakt met een Hagglund dit is een door Zweedse ingenieurs ontworpen rups voertuig, speciaal voor de Antarctische omstandig heden .Bij deze trip was de achtbaan spaceshuttle de kurkentrekker van de Efteling en bungi jumpen een kinderspel bij. In ieder geval maakte deze trip van Ria een gillende keukenmeid, daarna zijn we naar een rustiger plaatsje gegaan bij de blauwe pinguïns die werden juist gevoederd hele grappige beestjes.
Daarna was de sneeuwscooter aan de beurt en we hebben in een echte iglo een Antarctische sneeuw storm overleeft. Toen was het wel genoeg en zijn we weer richting schip gegaan en hebben we onderweg genoten van de mooie tuinen van alle buren.
Nu op weg naar Port Chalmers, Dunedin,
Groetjes Ria en John.

• 22 Februari 2011 - 06:44

Maritza Houthoff:

Zo ben echt blij dat jullie al een stukje verder zijn! Wat een ellende in Christchurch........geniet maar fijn van elkaar!
    Liefs MaritZ