Auckland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Ria en John Grijspeere - WaarBenJij.nu Auckland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Ria en John Grijspeere - WaarBenJij.nu

Auckland

Door: John en Ria

Blijf op de hoogte en volg Ria en John

16 Februari 2011 | Nieuw Zeeland, Auckland

Auckland 16-02-2011

Na een hoop problemen met laptop en satelliet zijn we weer on line.
We hebben een pracht ervaring gehad in de stad Auckland er wonen hier 1,5 miljoen mensen van veel nationaliteiten.
Van oorsprong zijn de Maori de vaderlanders maar er zijn veel Britten Aziaten Polynesiërs en Europeanen .
Een voorbeeld we liepen in Parnellstreet staat er een auto met Ton van der Veer interieur op.
Ik zeg tegen de man U moet Nederlander zijn dat klopte dus , hij was al 29 jaar in Nieuw Zeeland en kwam van oorsprong uit Utrecht. Hij had het reuze naar zijn zin en zou niet meer terug willen.
We hebben een rondrit gemaakt door Auckland alles ziet er mooi groen en goed verzorgd uit. In het Auckland War Memorial Museum hebben we een Maori show mee gemaakt dat was indrukwekkend.
Naast de moderne hoge gebouwen in de stad vind je ook nog veel goed onderhouden koloniale bouwwerken.
We zijn op de sky tower geweest die is 320 meter hoog en daar heb je een prachtig uitzicht over de stad en zijn omgeving.
Er zijn ontzettend veel jacht havens er liggen hier circa 135 duizend jachten, Auckland staat dan ook bekend als de city of sails .In Viaduct Basin werden de 2000 en 2003 America cup gehouden.
Kortom het was een prettige ervaring in een goed georganiseerd schoon en gezellige stad.
Nu op naar Wellington
Groetjes Ria en John.