Marques eilanden - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Ria en John Grijspeere - WaarBenJij.nu Marques eilanden - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Ria en John Grijspeere - WaarBenJij.nu

Marques eilanden

Door: John en Ria

Blijf op de hoogte en volg Ria en John

08 Februari 2011 | Nieuw Zeeland, Wellington

Nuka Hiva 5-02-2011
Beste wereldreis volgers,
Na 8 dagen en nachten stevig door varen zijn we eindelijk weer een met beide benen op vaste grond het is een lange tocht van meer dan 25000 zeemijlen in totaal hebben we vandaag vanaf Southampton er meer dan 12500 mijlen op zitten. De stille oceaan heeft zijn naam waar gemaakt we zijn tijdens die hele trip geen enkel schip tegen gekomen enkel Dolfijnen Tonijnen en heel veel vliegende vissen.
Als je dan op Google earth kijkt en dat kleine notendopje in dat grote blauwe vlak ziet en dan hier aan boord kijkt waar je van s’morgens tot sávonds bezig bent een ontbijt waar veel teveel op je staat te wachten daarna op het dek lekker zonnen om 11 uur een lekkere koffie Latte daarna een probleem waar zullen we lunchen op het dek bij de barbecue of naar het restaurant waar we uitgebreid worden geserveerd of gaan we naar het koude en warme buffet wat een probleem he. Dan wordt er s’middags thee geserveerd met lekker gebak en Petit Fours . En daarna maken we ons na een beetje zwemmen zonnen luieren en lezen op voor het grote diner. Nu begrijp ik pas waarom de scheeps fotograaf een groothoeklens heeft aangeschaft een vooruitziende blik want er is pas een maand voorbij en we moeten er nog drie. In ieder geval gaan mijn gedachten dat dit alles op dit kleine notendopje op die stille oceaan gebeurd waar ook iedere avond een show wordt op gevoerd of gezellig een avondje dansen in de bar of Lido nacht club mogelijk is . Dus jullie begrijpen wel dat die 8 zeedagen en nachten zijn om gevlogen.
En nu zijn we dus op Nuka Hiva geweest het is het grootste eiland van de Marquesas eilanden het hoort nog steeds onder Frans bewind en de voertaal is dan ook Frans het is ook het dichts bevolkte eiland met 2400 inwoners. Er is een klein vliegveldje het grootste vliegtuig wat er kan landen is voor 12 passagiers er zijn bijna geen verharde wegen dus iedereen die een auto heeft heeft dan ook een 4 wiel drive. Ook de taxi’s zijn allemaal 4 wiel drive. Het is een mooi ruig rotsachtig maar heel groen eiland met heel veel mooie bloemen en planten. De bevolking is erg kunst zinnig veel mooie houtsnij werken en beelden die een beetje Inca invloed hebben. Het is een heel rustig paradijs met mooie mensen .we zijn nu weer op weg naar het atol Rangiroa daar de volgende keer meer over tot dan.
Vriendelijke groet
Ria en John.

• 08 Februari 2011 - 06:35

Alice:

Ha die pap en Ria !

Dat klinkt wel erg goed allemaal ... gelukkig maar , want ik was even bang dat 8 zeedagen wel lang waren voor een bezig bijtje als jij ;-)
    En euh .. hebben jullie de fitnessruimte al gevonden aan boord ? Met al die lekkere petit fours en zo !
    Moet ik zeggen trouwens , haha de brownies waren in één keer op Ria , HEERLIJK !!

Veel liefs ,
    X Alice

• 08 Februari 2011 - 18:05

Geraar:

Als ik het zo lees is het geen straf om 8 dagen op zee te zitten. advies, die groothoeklens kun je omdraaien waarna het er beter uit ziet. veel plezier. Geraar