Op weg naar Peru - Reisverslag uit Manta, Ecuador van Ria en John Grijspeere - WaarBenJij.nu Op weg naar Peru - Reisverslag uit Manta, Ecuador van Ria en John Grijspeere - WaarBenJij.nu

Op weg naar Peru

Door: John en Ria

Blijf op de hoogte en volg Ria en John

26 Januari 2011 | Ecuador, Manta

24 januari 2011

Manta Ecuador
Via Panama zijn we nu in Ecuador aangekomen in de vissersplaats Manta er worden hier 800 duizend ton tonijnen binnen gebracht .
Het is niet te geloven als je al die containers vol ziet gooien met vis. We zijn naar het stadje Monte Christi geweest hier worden de originele Panama hoeden gemaakt, en het is ook de geboorte plaats van de nationale held Eloy Alvaros .
Er is hier een museum en een mausoleum waar de as van Alvaros is opgeslagen in een gigantisch zo als monument. Het geheel heeft een beetje weg van de graftombe van Napoleon in Parijs het is heel indrukwekkend, en alles kun je gratis bekijken.
Onze taxi chauffeur heeft ons mee naar zijn huis genomen en zijn vrouw en kinderen voor gesteld ,
Ze hadden veel huis dieren honden aapjes katten kippen hanen vissen kuikens en buiten de vissen om liep alles door het huis. Als je ziet hoe de mensen hier leven en wonen denken wij dat ze zielig en arm zijn maar deze man was juist trots en dankbaar met het gene wat hij om zich heen heeft.
De Ecuadoreanen zijn heel aardige en gastvrije mensen zo als wij ze ervaren hebben, je ziet duidelijk dat ze veel Inca bloed in zich hebben, ze probeerde ons nog een hanengevecht aan te smeren maar daar zijn we niet in getrapt.
We zijn nu weer op zee en we varen voorbij de Galapos eilanden en hebben de evenaar gepasseerd dus we bevinden ons nu op het zuidelijk halfrond onderweg naar Peru,
Tot de volgende keer

Ria en John.

• 29 Januari 2011 - 17:23

Ruud:

hoiii

eindelijk heb ik jullie adres nu. ik hoop dat het allemaal goed gaat, maar zoals ik het op deze site lees vermaken jullie je wel. Leuk dat dit zo gaat om je vrienden en familie op de hoogte te houden.

ik ben net terug uit curacao, 4 dagen langer dan gepland, afgelopen dinsdag had mijn vlucht met inselair van curacao naar bonaire vertraging en miste ik mn klm vlucht....echt verschrikkelijk...ik kwam bij de douane en hoorde mijn naam nog omroepen....maar naar n hoop kunst en vliegwerk ( haha) mocht het niet baten en ik zag de klm 761 de lucht in gaan zonder mijn persoontje. ben toen 3 dgn op bonaire gebleven...rustig eiland en veel heel veel flamingo's.
    maar goed het was weer een ervaring. ben nu net thuis en ga zo naar de zaak. en vanavond na 2 wkn weer n lekker bolleke.

groetjes uit de olympiastraat

ruud